Oorkaarsen

Nieuw bij mij: een heerlijke ontspannende belevenis. De oorkaarsen behandeling is goed te combineren met een gezicht/nek/schoudermassage.

Bij de Oorkaarsen-behandeling krijg je liggend op je zij een holle oorkaars van bijenwas in je oor gedraaid. Hierbij is er een kartonnen opvang kraag, zodat er niks op je oor of gezicht valt. Een beschermingsfilter onder in de Oorkaars maakt deze veilig in gebruik. En natuurlijk zorg ik ook dat er niks gebeurt!

Het gebruik van Oorkaarsen komt voort uit traditionele indiaanse rituelen en wordt waarschijnlijk al eeuwen als natuurlijk middel gebruikt. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte ondersteunt de normale doorbloeding van het oor en de afvoer van afvalstoffen. Bovendien is het gebruik van Oorkaarsen weldadig bij drukgevoel in het hoofd.
De Natura Oorkaarsen zijn gemaakt van zuivere bijenwas en milieuvriendelijk ongebleekt katoen, dus 100 % natuurlijke grondstoffen.

Bij het gebruik van de Natura Oorkaarsen komt er rook vrij in het oor. Deze rook geeft tot diep in de gehoorgang zijn milde en weldadige warmte af. De bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien bereikt de milde warmte de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden Oorkaarsen altijd op beide oren toegepast. Een Natura Oorkaars brandt ongeveer 6-7 minuten. Tijdens de toepassing voelt u meteen het aangenaam ontspannende effect van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof u bij een open haard zit) geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel. Natura Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen.

Toepassingen van Natura Oorkaarsen:
·Ter ondersteuning van de normale oorsmeer-productie
·Om het afweersysteem te activeren
·Ter verzachting bij gevoel van druk in het hoofd
·Als hulp bij stress en spanningen
·Ter bevordering van een gezonde slaap
. Ter stimulering van acupunctuur-punten in het oor

NB. Het gebruik van oorkaarsen wordt ontraden bij : oorontsteking, buisjes in het oor of trommelvliesperforatie, allergie voor bijenwas.

Je kan deze behandeling apart boeken maar is natuurlijk ook heel fijn na een korte of langere massage bij massagepraktijk Onder de Lijsterbes.