Stoelmassage

Op een speciale massagestoel zitten om een stoelmassage te krijgen.

 

Relaxed zitten op de massagestoel

Stoelmassage is een massage die bij mij in de massagepraktijk 25 minuten duurt. Op een speciale massagestoel wordt deze ontspannende massage uitgevoerd. De massage wordt over de kleding gegeven. Stoelmassage is een drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders en armen gebaseerd op Shiatsu. De doorbloeding wordt gestimuleerd en de energie kan meer gaan stromen. Stoelmassage is kort en effectief en kan makkelijk tussendoor worden gegeven. Voor mijzelf was dit de eerste kennismaking met massage.
Ik geef nu ook stoelmassages met olie, op de blote rug met verwarmde olie van Weleda. 

Het voordeel van deze massage is dat ik ook met de stoel makkelijk naar u toe kan komen. Bent u minder mobiel, kunt u niet zo makkelijk weg, of om welke andere reden dan ook, ik kom graag naar u toe. Neem contact op over de mogelijkheden. Hier komen wel reiskosten bij. Idee: Organiseer met anderen een gezellige ochtend waarbij ik met de stoel langskom. Ik kan ook op een feestje worden ingezet.

Naar aanleiding van ons voorgesprek kan ik extra aandacht geven aan wat op dit moment nodig is. Zijn de schouders gespannen? Een gevoelige onderrug? Hoofdpijn?
Ik begin met wat rek en strekoefeningen. Laat je armen maar hangen, ik beweeg ze naar achteren en omhoog. Voor veel mensen al een hele inspanning om de armen te ontspannen. Niet meehelpen, maar meegaan in de beweging.
Daarna worden de schouders, bovenrug en onderrug gemasseerd. De armen, handen en vingers komen ook aan bod. Als extra tool heb ik een twinroller: 2 egelballen op een roller. Zeer geschikt voor massage van het spierstelsel rond de wervelkolom. Ondersteunt de bloedsomloop en stimuleert de stofwisseling. Ik sluit af met kloppen van de rug om je weer te activeren. Om de week (ja, natuurlijk nog beter elke week!) een stoelmassage is heel effectief. De kracht van de massage ligt ook in de regelmaat. Vooral ook bij mensen die veel computerwerk verrichten, vooral het zitten achter een laptop is funest.

Bij de stoelmassage maak ik ook gebruik van een massagedoekje. Een doekje van zacht materiaal, waar de spieren net weer op een andere manier gemasseerd kunnen worden dan met de handen.

 

S

op

10 jaar BvS
Om op de hoogte te blijven, cursussen te volgen en uit te wisselen met collega’s in het land.