Massage, kom weer bij jezelf.

Tot jezelf komen met massage.

Als je je gespannen, moe of onrustig voelt, dan is het tijd om jezelf eens extra te verzorgen en even bij te tanken. Ruim eens tijd in voor een ontspannende lichaamsmassage.

Zo’n massage brengt je weer helemaal tot jezelf. Ga liggen, ga voelen.

Voel het leven in je lichaam.
Dat verankert je in het NU.

(Eckart Tolle, De stilte spreekt)

Je aandacht leggen bij je lijf, je ademhaling, de aanraking van de handen die je masseren. Je aandacht verlegt zich dan vanzelf van de gedachten of zorgen over dingen buiten je, naar het gevoel binnen je. Het brengt je steviger in je lichaam en brengt je geest tot rust. Als je even niet denkt, maar ervaart, ben je al gauw in het moment. En in het NU zijn is ontspannen.

Actie en reactie

Tijdens een massage maken de strijkende, knedende en wrijvende handen contact met allerlei punten op je rug, nek en schouders. Je lichaam laat je weten hoe je je daar voelt. Je wordt je bewust van gevoelige plekken, die vaak wat dieper liggen en die je anders niet snel opmerkt. Plekken waar je spanning hebt vastgezet. Bekend zijn de gespannen schouders, maar hoe is dat in de rest van je lichaam? Spanning kan zich vastzetten in knopen, pijnlijke plekjes, die door massage weer wat meer doorstroming kunnen krijgen. De opgehoopte stoffen die loskomen worden door de extra gestimuleerde doorbloeding afgevoerd. Een ander bekende plek is de nek. Door mentale of emotionele spanning, span je vaak onbewust ook je nekspieren aan. Het is dan heerlijk als je spieren door de massage weer soepel en warm worden, waardoor ze ontspannen.
Door massage gaat je neus vaak dichtzitten. Door toegenomen druk op je holtes als je op je buik ligt. Door het stimuleren van het parasympathische zenuwstelsel wat geactiveerd wordt en zorgt voor herstel en ontspanning. Massage stimuleert het gelukshormoon oxytocine.
Gelukkig: na de massage gaat je neus weer open!

Soepel en warm.

Op elke millimeter van je huid kun je voelen. De hele begrenzing van je eigen lichaam is een sensor naar de buitenwereld. Een massage die met liefdevolle aandacht wordt gegeven, geeft via de tastzin positieve en opbouwende informatie. Dit werkt door op hoe je je voelt en kan je zelfvertrouwen versterken. Al zin gekregen om te komen voor een massage?

De zachste aanraking kan de sterkste werking hebben.
Strelende langzame strijkingen worden liefdevol gegeven.
Het is goed dat jij er bent.