Oorkaarsenbehandeling

Oorkaarsenbehandeling
Ontspannend & verlichtend

Oorkaarsen met hoofdmassage gecombineerd.

Je ligt op tafel, met *kleding aan. Eerst op je ene zij voor het ene oor, als de kaars is uitgebrand draaien voor het andere oor. Ik zit achter jou en houd de kaars heel goed vast, maar kan met mijn andere hand je hoofd nog masseren.

Het gebruik van oorkaarsen blijkt een oeroude behandeling te zijn die in vele oude culturen bekend was. Een handgemaakte holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, met onderaan in de kaars een filter die de verbrande resten of was opvangt. In de oorkaars ontstaat er een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect waardoor er een min of meer zuigende werking ontstaat die voor een extractie van oorsmeer zorgt.  De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies die de doorbloeding van de gehoorgang verhoogt en plaatselijke zenuwuiteinden stimuleert. Het resultaat is een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.Het is erg nuttig bij tal van ongemakken en klachten zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, neusproblemen, sinusitis, oorsuizen, keelontsteking, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, lichte vorm van migraine, ontstoken amandelen, stress, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd,…

Duur zo’n 30 minuten. Kosten € 35,- inclusief de oorkaarsen. Wil je ook oorkaarsen meenemen voor thuis dan zijn deze te koop voor €10,- , 2 stuks.

* De behandeling is ook te combineren in een gewone massage van een uur of vijf kwartier.

Kom het gewoon eens uitproberen!