Oorkaarsenbehandeling

Oorkaarsenbehandeling
Ontspannend, verlichtend.

Een paar jaar geleden kocht ik in een natuurwinkel in Duitsland oorkaarsen. Zelf uitgeprobeerd, heerlijk ontspannend was dat.  Maar ….

Het gebruik van oorkaarsen blijkt een oeroude behandeling te zijn die in vele oude culturen bekend was. Een handgemaakte holle kaars uit bijenwas die langzaam smeult, met onderaan in de kaars een filter die de verbrande resten of was opvangt. In de oorkaars ontstaat er een lichte onderdruk, te wijten aan het omgekeerde schoorsteeneffect waardoor er een min of meer zuigende werking ontstaat die voor een extractie van oorsmeer zorgt.  De vlam zorgt voor een zachte, natuurlijke vibratie op het trommelvlies die de doorbloeding van de gehoorgang verhoogt en plaatselijke zenuwuiteinden stimuleert. Het resultaat is een zalig, weldadig en rustgevend effect, maar vooral een gevoel van welzijn en verlichting in het hoofd, de oor- en neuszone.Het is erg nuttig bij tal van ongemakken en klachten zoals gehoorsituaties, losmaken en verwijderen van oorsmeer, neusproblemen, sinusitis, oorsuizen, keelontsteking, verkoudheid, lopende neus, griep, hoofdpijn, lichte vorm van migraine, ontstoken amandelen, stress, prikkelbaarheid, hyperactiviteit, slapeloosheid, zwaar hoofd,…
Ik bied deze behandeling nu ook aan in de praktijk. Je ligt op tafel, met kleding aan. Eerst op je ene zij voor het ene oor, dan draaien voor het andere oor. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Daarna maak ik nog wat rustige klanken met een kleine klankschaal, een kleine hang en een koshi. Duur zo’n 30 minuten. Kosten € 30,- inclusief de oorkaarsen. Wil je ook oorkaarsen meenemen voor thuis dan zijn deze te koop voor €10,- , 2 stuks.