De massages

Holistische Massage

Een massage brengt je in je lijf. Het kan ontspanning bieden voor je geest en je lijf, welke elkaar beïnvloeden. Je kan aangeven hoe je lijf voelt en daar kan ik de massage op af stemmen. Ik masseer een deel van het lichaam. De eerste keer dat je komt kan een rugmassage heel prettig zijn. Als je een uur-sessie doet kan dit gecombineerd worden met een hoofdmassage, of een beenmassage. Zelf heb ik onlangs de massage weer eens ontvangen van de heup en bovenbeen in zijligging. Ook de onderrug wordt meegenomen. Ongemerkt kan er in deze gebieden spanning zijn. Wat ik tijdens de massage ondervond. Hier aangeraakt worden laat de energie in dit gebied weer stromen. Maar heeft ook effectief op het hele lichaam. En een fijne massage als je een beroep hebt waarin je veel staat.
De keer erop kunnen ook andere delen aan bod komen. Buik, benen, armen.
Bij een energetische massages worden vooral strijkingen toegepast. Je kan energie voelen stromen door je lichaam.

Klassieke massage

Klassieke massage is meer op de spieren gericht.

Bindweefselmassage

De bindweefselmassage doe ik op de rug.  De massage is zonder olie. De huid wordt gerold en opgepakt op allerlei manieren. Door deze massagegrepen worden de huid en het onderliggend bindweefsel gestimuleerd. Bindweefsel verklevingen verminderen hierdoor.

Chakramassage

Chakra Massage; er zijn 7 hoofdchakra’s .
Zes chakra’s kunnen gemasseerd worden ter plaatse van de chakra. Het kruinchakra is net boven je hoofd. Als deze uit balans is kan een voetmassage helend en aardend werken.
Het woord Chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel of werveling. Instructies hoe de chakra’s geactiveerd kunnen worden zijn al te vinden in de Upanishads, de heilige vedische geschriften uit India, van 500 jaar v. Chr. Zieners en genezers in India en Tibet verkregen tijdens meditatie kennis over deze energiecentra. Elke chakra doorstraalt het lichaam en heeft een voor die chakra specifieke invloed op organen en op emoties en het denken. Alle chakra’s zijn verbonden met kleuren, symbolen, mantra’s, geuren en thema’s. Er zijn 7 hoofdchakra’s. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken, vaak gaat dit al terug naar ervaringen in de kindertijd.  Alle chakra’s staan met elkaar in verbinding. Door een specifieke chakra te masseren kan de energie weer gaan stromen. In het gemasseerde gebied maar het heeft effect op heel het lichaam en natuurlijk op je geest. Mijn kennis en kunde over deze massage heb ik opgedaan bij Horizon Massage . Het lijfboek over chakra’s is geschreven door Anodea Judith.