Masseren met verwarmde stenen

Ontspannen door warme zoutstenen

Bij een ontspannende massage van het hele lichaam wissel ik effleurages van de handen af met effleurages (strijkingen) met verwarmde zoutstenen. De weldadige warmte van de stenen helpen je spieren , lichaam en geest, nog meer te ontspannen.
De massage begint deze keer bij de benen. Je ligt op je buik en krijgt al wat warme stenen op je rug gelegd, zodat de warmte haar werk kan doen. De stenen leg ik nooit rechtstreeks op de huid, maar op een dunne doek, een mooie sarong.
Het rollen met de bamboestok geeft weer een andere druk. De druk is gelijkmatig. De afwisseling van mijn handen, de stenen en de bamboestok maakt deze ontspannende massage heel verrassend. Spanningen en spierknopen kunnen verdwijnen.
Als de hele achterzijde is gemasseerd wordt vervolgens de voorzijde gemasseerd. Hoofd, schouders, armen, benen, handen en voeten.
Net als bij mijn andere massages zijn de strijkingen heel langzaam uitgevoerd. Zo kan de warmte haar werk doen en werkelijk de spieren ontspannen.

Als afsluiting laat ik het geluid van de Koshi horen.

Het is fijn om dit als gehele lichaamsmassage te boeken, voor echte ontspanning mag je best even tijd inlassen. Deze massage duurt 75 minuten.

Warme stenen en afronden met het geluid van de Koshi
Warme stenen en afronden met het geluid van de Koshi